Τα είδη των κεριών αποτρίχωσης

Οι τύποι των κεριών

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κεριών για αποτρίχωση στην αγορά καλλυντικών που όλοι γνωρίζουν εδώ και χρόνια.
Αλλά όλα εξελίσσονται και ο κόσμος των κεριών έχει σταδιακά αλλάξει για να επιτύχει
Ποιοτική αφαίρεσης της τρίχας

Η αποτρίχωση είναι γενικά μια μη δημοφιλής θεραπεία που σε κανένα δεν αρέσει επειδή είναι ενοχλητική και μερικές φορές προκαλεί ερεθισμό. Γι’αυτό είναι απαραίτητο το κερί να είναι εξαιρετικής ποιότητας, σε συνδυασμό με καλή τεχνική εφαρμογής και την κατάλληλη χρήση καλλυντικών αποτρίχωσης ώστε να μετατρέψουν την αποτρίχωση σε μια θεραπεία ομορφιάς και ευξίας.

Αποτρίχωση με κερί ή αποτρίχωση με λέιζερ;

Η αποτρίχωση με κερί εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σήμερα, παρά την ύπαρξη αποτρίχωσης με λέιζερ, η οποία αποδείχθηκε ότι δεν είναι απολύτως αποτελεσματική.

Έτσι για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, αφενός έχουμε αποτρίχωση με ιατρικό λέιζερ (εξαιρετικά αποτελεσματική με μόνιμα αποτελέσματα) και, αφετέρου, παλμικό φως, το οποίο είναι πολύ προσιτό και μειώνει την ποσότητα τριχών που εκφύονται αλλά ποτέ οριστικά. Αυτό σημαίνει ότι ξοδεύουμε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό χωρίς να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα κεριά αποτρίχωσης εξακολουθούν να αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή για αποτελεσματική αποτρίχωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού των οποίων οι τρίχες δεν είναι κατάλληλες για ιατρική θεραπεία λέιζερ ή που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις αποτελεσματικές θεραπείες.

Ποιες οι διαφορές των κεριών;
Η σύνθεση του κεριού βασίζεται πραγματικά σε πολύ απλές φόρμουλες από χημική άποψη, οπότε αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι η ποιότητα των πρώτων υλών και οι αναλογίες που χρησιμοποιούνται σε κάθε σύνθεση.
Δύο παράγοντες στους οποίους δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στη Starpil διότι γνωρίζουμε ότι η ποιότητα του καλού κεριού είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους επαγγελματίες, οι οποίοι είναι οι πρώτοι που παίζουν ρόλο, όπως η πλαστικότητα, η ελαστικότητα, η ελαφρότητα, η ικανότητα εξαγωγής των τριχών κλπ. .

2 τύποι κεριού
Υπάρχουν 2 βασικοί τύποι κεριών

Starpil κερί χαμηλού σημείου τήξης

• κερί με χαμηλό σημείο τήξης
• ζεστό κερί σε μορφή roll-on και επίσης σε κονσέρβα αλλά με άλλη τεχνική εφαρμογής.

Σύμφωνα με τη μεθοδολογία αφαίρεσης τρίχας ομορφιάς και ευεξίας, συμβουλεύουμε γενικά τη χρήση του συστήματος roll-on για την εφαρμογή κεριών σε εκτεταμένες περιοχές, όπως πόδια ή βραχίονες, και κερί με χαμηλό σημείο τήξης σε ευαίσθητες περιοχές, όπως το πρόσωπο, τους ώμους, τις μασχάλες ή πιο ευαίσθητες περιοχές, όπως ο εσωτερικός μηρός ή το στήθος.
Πρέπει να θυμόμαστε ότι οι συνεδρίες αφαίρεσης τρίχας που απευθύνονται σε πολύ ευαίσθητες περιοχές του σώματος, πρέπει να γίνεται προκαταρκτική διάγνωση του δέρματος.

Κερί με χαμηλό σημείο τήξης και τα συστατικά του

Επίσης γνωστό ως ζεστό κερί, αποτελείται από:
Κολοφώνιο

Κολοφώνιο
Είναι μια από τις βασικές πρώτες ύλες και εκπληρώνει τη βασικότερη λειτουργία του κεριού αυτή της συγκόλλησης. Είναι μια φυσική ρητίνη που εξάγεται από πεύκα που αναπτύσσονται με βιώσιμο τρόπο σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον.

Χαρακτηριστικά του κολοφώνιου

Υπάρχουν διάφορες ποιότητες κολοφωνίου που ταξινομούνται σε 6 επίπεδα.

Αυτά των κατώτερης ποιότητας κρυσταλλώνονται για να σχηματίσουν αβιετικό οξύ μόλις 15 λεπτά μετά τη θέρμανση ενώ τα καλής ποιότητας χρειάζονται περίπου 4 ώρες για να κρυσταλλωθούν.
Όταν δημιουργούνται αυτά τα μικροσωματίδια, το κερί θρυμματίζεται πολύ πιο εύκολα όταν τραβιέται από το δέρμα, έτσι τα κεριά αυτά δεν τραβούν την τρίχα αποτελεσματικά.

Τα κεριά Starpil κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο το καλής ποιότητας κολοφώνιο, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι είναι πλήρως αποτελεσματικά όταν τραβούν τις τρίχες ότι δεν κρυσταλλώνονται , για την καλύτερη φροντίδα του δέρματος.

Κερί μέλισσας
Ένα άλλο ουσιώδες συστατικό στη σύνθεση των κεριών μας είναι το κερί μέλισσας (cera alba). Αυτό το συστατικό εκπληρώνει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του κεριού και επίσης πολύ συχνά απαντάται σε διαφορετικές καλλυντικές φόρμουλες λόγω της ενυδατικής, μαλακτικής και επουλωτικής δράσης κλπ. .

Κερί μέλισσας
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ορισμένα σημαντικά χαρακτηριστικά του κεριού είναι η πλαστικότητα και η ελαστικότητα του, τα οποία εμποδίζουν το σπάσιμο τις τρίχας ενώ δουλεύετε με αυτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να έχουμε κεριά που μπορούν να αφαιρεθούν με ένα μόνο τράβηγμα, χωρίς σπάσιμο, ευνοώντας την τέλεια εξαγωγή των τριχών.
Παραφίνη
Παραφίνη ένα άλλο συστατικό που χρησιμοποιείται σε φόρμουλες κεριών και παρέχει πλαστικότητα, εμποδίζοντας το σπάσιμο και την αλλαγή του σημείου τήξης του κεριού για να διευκολύνει την εφαρμογή του στο δέρμα σε παρόμοιες με το δέρμα θερμοκρασίες.

Διοξείδιο τιτανίου
Το διοξείδιο του τιτανίου είναι μια μεταλλική σκόνη που παρέχει μια πιο κρεμώδη υφή, καθιστώντας την πιο προσαρμόσιμη στο δέρμα. Είναι πολύ πιο απαλή καθώς δεν κολλάει τόσο σφιχτά στο δέρμα.
Τα κεριά με διοξείδιο του τιτανίου συνιστώνται ιδιαίτερα για πιο αντιδραστικά, ευαίσθητα ή μαυρισμένα (μετά την έκθεση στον ήλιο) δέρματα ή δέρματα που ελαφρώς ξεφλουδίζουν λόγω αφυδάτωσης.

Κρυσταλλικό κερί ή κρεμώδες κερί;
Ο ιδανικός τρόπος είναι η εξατομίκευση της αποτρίχωσης για να την προσαρμόσετε στο δέρμα και τον τύπο της τρίχας του πελάτη, γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικό να ληφθεί υπόψη η κατάσταση του δέρματος.
Για το ευαίσθητο δέρμα που ξεφλουδίζει ελαφρώς ή δέρματα διψασμένα από τον ήλιο, θα επιλέξουμε ένα κρεμώδες κερί με διοξείδιο του τιτανίου στη σύνθεσή του, καθώς είναι πολύ πιο ήπια και θα αποφύγουμε περιττές αντιδράσεις ή ερυθρότητα.

Για δέρματα χωρίς ευαισθησία ή ίχνος αφυδάτωσης μπορούμε να επιλέξουμε κρυσταλλικό κερί

Κρυσταλικό κερί
Τα κρεμώδη κεριά είναι πιο <<επιλεκτικά>>, επιλέγουν την τρίχα πάνω στο δέρμα. Ενώ τα κρυσταλλικά κεριά έχουν μεγαλύτερη δύναμη προσκόλλησης για την απομάκρυνση των τριχών, αλλά είναι λιγότερο <<επιλεκτικά>> όσον αφορά το δέρμα.

Υπάρχουν επίσης κεριά που συνδυάζουν διαφορετικά χρώματα και αρώματα, επιτρέποντάς μας να προσφέρουμε a la carte αποτρίχωση – ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη ή του επαγγελματία – και να προσφέρουμε διαφορετικές θεραπείες.

Film wax
Τα κεριά μας είναι εξαιρετικά ελαστικά λόγω της παρουσίας κεριού μελισσών στη σύνθεση τους, αλλά η τελευταία τάση στα κεριά είναι αυτά που παρέχουν επιπλέον ελαστικότητα, η οποία επιτυγχάνεται μέσω των πολυμερών.
https://www.instagram.com/p/Byh4I-lDYRp/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again

Τι είναι ένα πολυμερές;
Είναι μακρομόρια που σχηματίζονται από διάφορες χημικές μονάδες (μονομερή) που επαναλαμβάνονται κατά μήκος μιας αλυσίδας. Αυτή η διάταξη σχηματίζει ένα δίκτυο που προσδίδει ελαστικότητα στο κερί και η ποιότητά του μπορεί να παρατηρηθεί στην εφαρμογή και το τράβηγμα του κεριού, συμβάλλοντας στην ελαχιστοποίηση οποιασδήποτε αίσθησης ερεθισμού κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Ρολέτα κερί
Το σύστημα roll-on αποτελεί επανάσταση στον κόσμο της αποτρίχωσης δεδομένου ότι σχεδιάστηκε ως ένα εντελώς νέο σύστημα που έφερε μαζί του καινοτόμα οφέλη, όπως η ταχύτητα και η υγιεινή.

Starpil ρολέτα
Το σύστημα roll-on κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την Starpil το 1991, αναπτύσσοντας το πιο ευρέως αντιγραμμένο σύστημα αποτρίχωσης στον κόσμο, το οποίο κανένας δεν έχει υπερβεί ακόμα. Αυτό μας κρατά στην κορυφαία θέση ως απόλυτους ηγέτες στον κλάδο, όπου συνεχίζουμε να διεξάγουμε έρευνα και να αναπτύσσουμε νέα στοιχεία για τη βελτίωση των προϊόντων και των τεχνικών εφαρμογής ώστε να παρέχουμε την πιο καινοτόμο τεχνική.
Το σύστημα roll-on είναι μια άλλη ιδέα που διαφέρει πολύ από την κερί με χαμηλό σημείο τήξης, λόγω της σύνθεσης, του σημείου τήξης και του τρόπου με τον οποίο εφαρμόζεται. Αυτό το σύστημα είναι ειδικά για εφαρμογή σε εκτεταμένες περιοχές, όπως τα πόδια ή τα χέρια.
Θερμαίνεται σε θερμοκρασία περίπου 80 ° C, η οποία αμέσως πέφτει σε περίπου 37 ° C-39 ° C όταν εφαρμόζεται στο δέρμα σε λεπτό στρώμα, γι ‘αυτό και είναι γνωστό ως ζεστό κερί. Αφαιρείται με ταινίες μιας χρήσης, οι οποίες πρέπει να είναι κατασκευασμένες από κυτταρίνη υψηλής ποιότητας για την αποφυγή ανεπιθύμητων τραβηγμάτων και εκχυμώσεων.

Η πρώτη ύλη που δημιουργεί την πρόσφυση είναι παράγωγο του κολοφωνίου, δεν περιέχει κερί μέλισσας και περιέχει χρωστικές ουσίες και διάφορα αρώματα για να προσαρμοστεί σε όλους τους τύπους τριχάς και δέρματος και στις προτιμήσεις των επαγγελματιών και των πελατών.
Η μορφή roll-on περιλαμβάνει κρυσταλλικά και κρεμώδη κεριά, λόγω της παρουσίας διοξειδίου του τιτανίου στις φόρμουλές της, που σημαίνει ότι είναι πολύ πιο απαλές για το δέρμα.

Κονσερβοποιημένο κερί
Αυτό το κερί έχει την ίδια χημική σύνθεση με τον κερί σε ρολέτα. Η διαφορά έγκειται στην τεχνική εφαρμογής, καθώς εφαρμόζεται άμεσα με μια σπάτουλα σε ένα λεπτό στρώμα, και αφαιρείται με χαρτί αποτρίχωσης όπως στο σύστημα roll-on.

Κρύο κερί
Τέλος, έχουμε μια επιλογή που ονομάζεται «κρύα αποτρίχωση», η οποίο είναι ένα σύστημα που επικεντρώνεται στην αποτρίχωση στο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση, η ταινία έχει ήδη εμποτιστεί με κερί, το οποίο εφαρμόζεται κρύο και απλά πρέπει να τρίβεται με τα χέρια για να ζεσταθεί, ώστε να κολλάει πιο εύκολα στο δέρμα και την τρίχα.
Αυτό το σύστημα είναι κατάλληλο για γρήγορη αποτρίχωση στο σπίτι, αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο οι κεριά και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε ένα επαγγελματικό κέντρο.
Με αυτό το είδος κεριού, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο να κρατάτε το ένα χέρι σταθερά πιέζοντας προς τα κάτω το δέρμα όταν τραβάτε την ταινία, για να αποφύγετε οποιαδήποτε βλάβη στο δέρμα.

About author View all posts

venusblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *