Μπορούν οι έγκυες γυναίκες να κάνουν αποτρίχωση;

Η απάντηση, φυσικά, είναι ναι.
Όταν μια γυναίκα είναι έγκυος για πρώτη φορά, είναι απολύτως κατανοητό ότι γεμίζει με αμφιβολίες για τα προϊόντα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ως μέρος του καθημερινού καθεστώτος ομορφιάς της.

Οι γυναίκες συνήθως είμαστε πολύ επιμελείς με την αποτρίχωση, αλλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι ορμόνες μας αποφασίζουν αν θα έχουμε περισσότερη ή μικρότερη ανάπτυξη τριχοφυΐας. Σε μερικές γυναίκες η τριχοφυΐα του σώματος εξαφανίζεται και άλλες γυναίκες υποφέρουν από υπερτρίχωση ,ένα ζήτημα που επιλύεται μετά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό.

Συμβουλές για άψογη αποτρίχωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να διατηρήσετε το δέρμα σας πραγματικά απαλό και ενυδατωμένο. Το πρώτο βήμα είναι να απολεπιστεί σωστά. Υπάρχουν πολλές απαλές απολεπιστικές ουσίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, στη συνέχεια, εφαρμόστε μια φυσική ενυδατική κρέμα που είναι εντελώς απαλλαγμένη από parabens και, ει δυνατόν, να μην περιέχει χημικά ,προτείνουμε τη Maystar Sensory Preventive Anti Stretch Mark’s Cream που προλαμβάνει τη δημιουργία ραγάδων.

Για να επιλέξετε την κατάλληλη μέθοδο αποτρίχωσης θυμηθείτε ότι οι γυναίκες συνιστώνται αυστηρά στη μη χρήση λέιζερ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κατά το θηλασμό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη μέθοδο – με άλλα λόγια: ξυράφια, κρέμες και κεριά – αν και πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις χημικές ουσίες στις κρέμες, καθώς θα μπορούσαν να προκαλέσουν δυσμενείς δερματικές αντιδράσεις. Πρέπει να έχετε κατά νου ότι οποιαδήποτε χημική ουσία που χρησιμοποιείτε στο δέρμα σας μπορεί να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματός και να επηρεάσει άμεσα τις ορμόνες σας. Για το λόγο αυτό, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε προϊόντα ομορφιάς που είναι όσο το δυνατόν πιο φυσικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Η αποτρίχωση με κερί είναι μια τεχνική που, σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες, γίνεται εύκολα ανεκτή από τις έγκυες γυναίκες οι οποίες, επιπλέον, τείνουν να πηγαίνουν στα σαλόνια ομορφιάς αρκετούς μήνες κατά την εγκυμοσύνη τους, καθώς είναι δύσκολο για αυτές αποτριχώσουν μόνες τους ορισμένες περιοχές του σώματός τους.

Πρέπει να κάνω αποτρίχωση στο εφηβαίο πριν από τον τοκετό;

Αυτή είναι μια προσωπική απόφαση, αλλά έχετε κατά νου ότι συνήθως το ιατρικό προσωπικό θα σας ξυρίσει σε αυτό το σημείο πριν από τον τοκετό. Η αφαίρεση της τριχοφυΐας από το συγκεκριμένο σημείο επιτρέπει την καλύτερη υγιεινή και διευκολύνει τη γρηγορότερη επούλωση.

Η Starpil προτείνει τη χρήση μαλακών κεριών όπως το cotton ή το αζουλένιο σε ρολέτα για τα πόδια ή το film wax για τις πιο ευαίσθητες περιοχές. Τα κεριά αυτά λιώνουν σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες και είναι αρκετά ελαστικά με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιούνται οι ερεθισμοί καθώς και η αίσθηση του πόνου.

About author View all posts

venusblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *